HZ. İMAM ZEYNEL ABİDİN TÜRBESİ KÜLTÜR VAKFI BURS YÖNETMELİĞİ

AMAÇ: Başarılı, ancak yoksulluk nedeniyle öğrenim görmekte zorlanan öğrencilere Vakıf Yönetim Kurulu tarafından her yıl belirlenen miktarda karşılıksız burs verilecektir. Bu miktar her ne kadar burs alan öğrencinin bütün masraflarını karşılamasada eğitim finansmanında öğrenciye ciddi kolaylıklar sağlayacaktır.

Burs yıl içinde 8 ay verilecektir.(Eğitim yılı başlama tarihine göre değişiklik gösterebilir.) Verilecek burs miktarı her yıl Vakıf Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Burs almak için müracaatlar her yıl yeniden yapılmak zorundadır. Başarılı ve ihtiyaç sahibi olan öğrencilere Burs veren Vakıf; Yetim, öksüz veya anne-babası ayrı olan öğrencilere öncelik tanımaktadır. Burs, Lisans, Yüksek Lisans ve Lisansüstü öğrenim gören Üniversite öğrencilerine verilecektir. Burs almak isteyen başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrenciler istenen belgeleri getirmek ve koşullara uyduğunu belgelemek zorundadır. Öğrencinin bütünlemeye kalması halinde burs’un devam edip etmemesi Vakıf Yönetim Kurulunun tasarrufundadır. Vakıf Yönetim Kurulu, Burs için müracaatta bulunan öğrenciler için bir ön soruşturma yaparak koşullara uyan öğrencilerin listesini Burs Seçici Kurulu’na sunar. Burs Seçici Kurulu; Beş kişiden oluşur ve Vakıf Yönetim Kurulu tarafından, vakıf üyeleri arasından seçilir. Burs Seçici Kurulu; Vakıf Yönetim Kurulu tarafından araştırılıp kendisine bildirilen adaylar arasından en uygun olanları seçer. Burs için başvuruda bulunan öğrencinin bir başka kurumdan burs veya kredi alıp almadığı nazarı itibara alınır. Başvurular 01.09.2020 tarihine kadar, vakıf merkezine şahsen yapılır.

Öğrenciden istenen belgeler

Nüfus kayıt örneği Öğrenim belgesi Telefon ve açık ev adresi Fakirlik belgesi Transkript Burs tahsisinden sonra Vakıf Yönetiminin öngördüğü bir bankadan hesap numarası alınacak. (Açılmış bulunan hesap numaraları var ise İBAN ve hesap bilgileriniz ekleyiniz.)

Evraklar 12. Maddede belirtilen şekilde vakıf merkezine şahsen yapılacaktır. ( APS, kargo, fax ile evrak kabul edilmeyecektir.) SON BAŞVURU TARİHİ 01.09.2020 SALI GÜNÜ

2020-2021 yılı eğitim – öğretim yılı burs kazanan öğrenci listesi;

• ALİ KORKMAZ – İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ – BİOMEDİKAL MÜH.
  • ZEYNEL ABİDİN AĞCA -FIRAT ÜNİVERSİTESİ -DİŞ HEKİMLİĞİ
  • YAREN GÖKÇEK-TOKAT GAZİOSMAN PAŞA ÜNV.-TIP FAKÜLTESİ
  • CANSU PEKTAŞ – İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ – TIP FAKÜLTESİ
  • ALİ ŞAHİN –  İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ – TIP FAKÜLTESİ
  • BENSU SARAK -ANKARA  ÜNİVERSİTESİ – TIP FAKÜLTESİ
  • HÜSEYİN CEM UÇAR – DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ – TIP FAKÜLTESİ
  • FIRAT DOĞUKAN ÖZTÜRK – ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ -TIP FAKÜLTESİ
  • İREM  UÇAR – DİCLE ÜNİVERSİTESİ – TIP FAKÜLTESİ
  • SEDA OLGUN –  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ – ULUSLAR ARASI TİC.
  • ÇAĞLA ERCAN – CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ – HEMŞİRELİK
  • ÖZLEM KENDİRCİ – CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ – TIP FAKÜLTESİ
  • MUHARREM AYDIN TULUK – İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ – BİLGİSAYAR MÜH.
  • BAHAR SECGİN – ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ – DİŞ HEKİMLİĞİ FAK.
  • ERK TULUK – YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ – ELEKTİRİK MÜH.
  • DAMLA ARAYICI – DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ – HUKUK FAKÜLTESİ
  • SILA AYGÖREN – İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ -TIP FAKÜLTESİ